Skip to main content

Veranda aan uw woning bouwen? Ontdek alle opties en voordelen

Een veranda aan uw woning is een grote meerwaarde, maar vaak ook een erg dure investering. Gelukkig bereikt u met een terrasoverkapping met glazen wanden vrijwel hetzelfde effect voor een fractie van de prijs. Zo’n luxe-overkapping is een volwaardige verlenging van uw woning en biedt u de kans om het hele jaar door van uw terras en tuin te genieten. Het is zelfs de ideale ruimte om vrienden en familie te ontvangen.

Lees snel waarom een aluminium veranda van BOzARC een prima idee is en hoe u een overkapping kiest die helemaal aan uw wensen beantwoordt.

Veranda op maat: alleen maar voordelen

De overkappingen van BOzARC kunt u volledig personaliseren, zodat ze perfect passen bij uw woning en levensstijl. Maar een veranda van BOzARC biedt nog veel meer voordelen:

Veranda aan uw woning bouwen? Ontdek alle opties en voordelen
Met gebruiksvriendelijke glazen schuifwanden creëert u moeiteloos een volwaardige extra ruimte.
Uw tuinmeubelen of barbecue kunt u het hele jaar door in de veranda laten staan, beschermd tegen weer en wind.
De gebogen dakvorm van een BOzARC-veranda creërt een unieke open sfeer.
We maken uw terras seizoensbestendig, zodat u er zowel in de zomer als tijdens de koudere maanden optimaal van kunt genieten.
Voor een BOzARC-overkapping hebt u in de regel geen bouwvergunning nodig. Voor de meeste robuustere veranda’s is dat wel het geval.
De plaatsing van een overkapping met glazen schuifwanden verloopt een stuk sneller dan die van een traditionele veranda. Bovendien komt er geen kap- of breekwerk bij kijken.
De veranda’s van BOzARC dragen stuk voor stuk het CE-kwaliteitskeurmerk.
De dakbedekking is vervaardigd uit massief polycarbonaat, een onbreekbare kunststof.
Dankzij de speciale funderingstechniek die de BOzARC-specialisten gebruiken, is het niet nodig om uw terras op te breken.
Een aluminium veranda is eenvoudig in onderhoud.
Dankzij de gebogen, massieve dakbedekking hebt u bij hevige regenval geen last van geluidshinder.
Met een veranda van BOzARC verhoogt u de marktwaarde van uw woning.

Veranda of overkapping met glazen wanden?

Als u droomt van een nieuwe veranda, dan zijn de overkappingen van BOzARC (met vaste of openschuifbare glazen wanden, of een combinatie van beide), een uitstekende oplossing. Door de overkapping van wanden te voorzien, bouwt u een volwaardige extra ruimte aan uw woning. Met een terrasverwarming en gezellige terrasverlichting kunt u zelfs op koudere dagen in uw nieuwe veranda vertoeven.

Aluminium veranda: alleen de beste kwaliteit

Een veranda in aluminium biedt diverse voordelen in vergelijking met andere materialen voor veranda’s zoals hout, staal of metaal.

 1. Duurzaamheid: een aluminium veranda gaat aanzienlijk langer mee dan een houten overkapping.

 2. Onderhoud: een aluminium veranda is erg onderhoudsvriendelijk. Een natuurlijk materiaal zoals hout mooi houden, is veel arbeidsintensiever.

 3. Prijs: elke BOzARC-veranda wordt op maat gemaakt. U heeft als klant 100% inspraak in uw project. Onze adviseurs komen steeds vrijblijvend opmeten, waarna u een gedetailleerde offerte krijgt.

 

Klik hier voor een gratis online offerte

Afwerking van uw veranda

Bij BOzARC kunt u uw veranda helemaal zelf samenstellen. U hebt de keuze tussen verschillende dakbedekkingen en modellen. We zetten alle opties voor op u op rijtje:

Soorten dakbedekking

Een BOzARC-veranda is verkrijgbaar met drie soorten dakbedekking. Samen bekijken we welke bedekking het meest geschikt is voor uw situatie.

 

TRANSPARANT

TRANSPARANT

Zit u graag beschut tegen de regen, maar wilt u toch volop kunnen genieten van het zonlicht en het uitzicht op uw tuin? Dan is een doorzichtige dakbedekking de ideale oplossing. Ook als uw veranda tegen een gevel met een raam staat, garandeert ze een optimale lichtinval.

WARMTEWEREND

WARMTEWEREND

Wie in de zomer wil ontsnappen aan de hitte in huis, houdt zijn terras het best koel met een warmtewerende dakbedekking. Die laat het licht door, maar verhindert dat de het kwik op uw terras de hoogte inschiet.

ZONWEREND

ZONWEREND

Een witte, zonwerende dakbedekking is vooral geschikt voor wie graag met de laptop op het terras zit, of het in de zomer graag wat koeler heeft in zijn veranda.

Vorm van uw veranda

Daarnaast hebt u voor uw veranda de keuze uit drie modellen: gebogen, aflopend of vrijstaand. Het laatste type geeft u een gevoel van ruimte en vormt toch een afgezonderd plekje, terwijl een aflopend model de beschikbare oppervlakte optimaal benut en ervoor zorgt dat u de regen niet hoeft te trotseren om weer naar binnen te gaan. Twijfelt u welk model het best bij uw beschikbare ruimte past? Vraag gerust advies aan onze experts.

 

GEBOGEN MODEL

GEBOGEN MODEL

AFLOPEND MODEL

AFLOPEND MODEL

VRIJSTAAND MODEL

VRIJSTAAND MODEL

 


Prijs van een veranda of overkapping

De prijs van een veranda of overkapping met zijwanden hangt af van de elementen waaruit de veranda is opgebouwd. We lichten alle factoren die de prijs van een veranda bepalen toe:

1. Het materiaal van het frame

1. Het materiaal van het frame

U hebt voor uw veranda de keuze uit verschillende materialen, waaronder hout, staal, metaal of aluminium. En al die materialen variëren in prijs.

Bij BOzARC bouwen we enkel veranda’s in aluminium, onder meer omdat dit materiaal amper onderhoud vergt, volledig op maat kan worden gemaakt en uitzonderlijk lang meegaat.

2. Grootte van uw veranda

2. Grootte van uw veranda

Daarnaast hebben de afmetingen van uw veranda uiteraard een invloed op de prijs. Hoe groter uw veranda, hoe meer materiaal ervoor nodig is én hoe meer denk- en plaatsingswerk erbij komt kijken. Onze adviseurs komen steeds ter plekke om de beschikbare ruimte perfect op te meten.

3. Welke soort dakbedekking kiest u?

3. Welke soort dakbedekking kiest u?

Bij BOzARC werken we alleen met massief polycarbonaat. Dat is een onbreekbare kunststof, die zelfs bestand is tegen afgewaaide takken of rondvliegende dakpannen. Daarnaast is massief polycarbonaat volledig lichtdoorlatend en bijzonder duurzaam.

4. Accessoires voor uw veranda

4. Accessoires voor uw veranda

U kunt kiezen uit verschillende afwerkingsmogelijkheden voor uw veranda, die onderling variëren in prijs. Daarnaast betaalt u uiteraard extra voor accessoires zoals terrasverwarming of -verlichting. Ontdek hieronder met welke extra’s u uw veranda zoal kunt personaliseren.

 

Klik hier voor een gratis online offerte

Personaliseer uw veranda!

BOzARC biedt tal van accessoires aan om van een overkapping een volwaardige veranda te maken, die toch heel wat goedkoper is dan een traditionele veranda.

Glazen wanden

Glazen wanden

Om van uw overkapping een comfortabele leefruimte te maken waar het ook met minder mooi weer aangenaam vertoeven is, kunt u glazen wanden laten installeren die beschutting bieden tegen wind en koude. U hebt de keuze tussen vaste wanden en openschuifbare wanden. De wanden zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas van één centimeter dik.

Zonwering

Zonwering

Zit u graag in de schaduw wanneer de zon fel schijnt? Vul uw veranda aan met zonwering, zodat het nooit te heet wordt achter het glas.

Windschermen

Windschermen

Wilt u, net zoals in een traditionele veranda, beschut zitten tegen de wind? Dan kunt u niet alleen glazen wanden laten plaatsen, maar ook uitschuifbare windschermen van textiel.

Terrasverwarming

Terrasverwarming

Als u graag het hele jaar door tijd doorbrengt in uw veranda, dan is terrasverwarming zeker geen overbodige luxe.

Terrasverlichting

Terrasverlichting

Met stijlvolle terrasverlichting wordt de sfeer in uw veranda nóg aangenamer. BOzARC werkt steeds met dimbare ingewerkte ledverlichting, zodat het geheel er elegant blijft uitzien. Met een afstandsbediening kunt u zowel uw terrasverlichting als -verwarming aansturen.


Onderhoud van een veranda

Een aluminium veranda van BOzARC vergt bijzonder weinig onderhoud. Een sporadische schoonmaakbeurt volstaat ruimschoots. We overlopen de verschillende stappen:

1. Reinig de dakbedekking met een hogedrukreiniger

Om optimaal te blijven genieten van uw BOzARC-overkapping is een tweejaarlijkse onderhoudsbeurt aangewezen. Verwijder eerst vuilresten met een hogedrukreiniger. Opgelet: gebruik maximaal 100 bar en voeg een biologisch neutraal zeepproduct aan het water toe. Een spons, zeemvel of ander type doek gebruikt u beter niet. Schurende zandkorrels zouden zo het oppervlak kunnen beschadigen

2. Onderhoud de aluminium profielen van uw veranda

De aluminium profielen van uw veranda kunt u eenvoudigweg reinigen met wat lauw water en een neutraal schoonmaakproduct. Eén of twee keer per jaar volstaat.

3. Vergeet de dakgoot niet schoon te maken!

De meeste veranda’s zijn voorzien van een dakgoot. Om te vermijden dat de afvoer verstopt geraakt, kunt u de dakgoot het best regelmatig controleren op opgehoopte bladeren en indien nodig reinigen. We voorzien steeds bladergaas in de dakgoten om de grootste bladeren en vuilresten tegen te houden.

4. Poets uw extra accessoires

Hebt u uw veranda uitgerust met accessoires? Ook die hebben hun poetsbeurt nodig.

 • Poets uw glazen wanden regelmatig, zodat u een open zicht op uw tuin behoudt. U gaat gewoon op dezelfde manier te werk als wanneer u ramen lapt.
 • Maak de windschermen schoon met wat water en een neutraal schoonmaakproduct.
 • Kijk uw terrasverwarming op tijd en stond na en laat ze indien nodig onderhouden door een vakman.
 • Let erop dat er zich geen stof ophoopt op uw verlichting.

 

Geïnteresseerd in een BOzARC-veranda met doorzichtige wanden?

Vraag meteen een offerte aan

 

Zit u nog met vragen? Neem gerust contact op met onze medewerkers.

 • Terrasoverkapping BOzARC over de ganse zijgevel

  Terrasoverkapping BOzARC over de ganse zijgevel

 • Terrasoverkapping BOzARC over de ganse zijgevel

  Terrasoverkapping BOzARC over de ganse zijgevel

 • De tuinmeubelen zijn optimaal beschermd dankzij de terrasoverkapping

  De tuinmeubelen zijn optimaal beschermd dankzij de terrasoverkapping

 • Een terrasoverkapping met de ronding tegen de huisgevel

  Een terrasoverkapping met de ronding tegen de huisgevel

 • Terrasoverkapping met optimaal licht en gevoel van ruimte

  Terrasoverkapping met optimaal licht en gevoel van ruimte

 • Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering

  Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering

 • Onopvallende terrasoverkapping met unieke lichtinval

  Onopvallende terrasoverkapping met unieke lichtinval

 • Geniet langer van uw terras met een BOzARC overkapping

  Geniet langer van uw terras met een BOzARC overkapping

 • Terrasoverkapping met geintegreerde verlichting

  Terrasoverkapping met geintegreerde verlichting

 • Gebogen terrasoverkapping met een optimale lichtinval voor de ramen

  Gebogen terrasoverkapping met een optimale lichtinval voor de ramen

 • Terrasoverkapping aansluitend op de gevel en de omheining

  Terrasoverkapping aansluitend op de gevel en de omheining

 • Aflopend model met doorzichtig dak

  Aflopend model met doorzichtig dak

 • Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering en geintegreerde regenafvoer

  Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering en geintegreerde regenafvoer

 • Terrasoverkapping met openschuifbare zonneluifel en verlaagd aan buitenzijde

  Terrasoverkapping met openschuifbare zonneluifel en verlaagd aan buitenzijde

 • Gebogen terrasoverkapping met een doorzichtige dakbedekking voor een optimale lichtinval

  Gebogen terrasoverkapping met een doorzichtige dakbedekking voor een optimale lichtinval

 • Gebogen terrasoverkapping met een volledig gesloten zijwand

  Gebogen terrasoverkapping met een volledig gesloten zijwand

 • Terrasoverkapping met een windscherm

  Terrasoverkapping met een windscherm

 • Terrasoverkapping op maat met of zonder geintegreerde regenafvoer

  Terrasoverkapping op maat met of zonder geintegreerde regenafvoer

 • Profiteer van uw terras tot in de late uurtjes met een verwarmingselement

  Profiteer van uw terras tot in de late uurtjes met een verwarmingselement

 • Verlies geen direct licht of zicht op je terras met de doorzichtige mobiele wand

  Verlies geen direct licht of zicht op je terras met de doorzichtige mobiele wand

 • Geniet van uw terras van het begin van de lente tot het einde van de herfst

  Geniet van uw terras van het begin van de lente tot het einde van de herfst

 • Terrasoverkapping met hoekafsluiting

  Terrasoverkapping met hoekafsluiting

 • Terrasoverkapping met ronding en opale dakbedekking

  Terrasoverkapping met ronding en opale dakbedekking

 • Terrasoverkapping met gebogen structuur voor een optimale lichtinval met 8 steunpunten

  Terrasoverkapping met gebogen structuur voor een optimale lichtinval met 8 steunpunten

 • Multifunctionele gebogen terrasoverkapping

  Multifunctionele gebogen terrasoverkapping

 • Creëer een extra kamer buitenhuis met de verschillende beschikbare funtionaliteiten

  Creëer een extra kamer buitenhuis met de verschillende beschikbare funtionaliteiten

 

Klanten geven onze service een 4.6 / 5.0

Nauwgezette en kwalitatieve plaatsing van heel sympathieke, bekwame en accurate monteurs.

Een dikke pluim voor zowel de kwaliteit, het design en zeker voor de vakkundige plaatsing en professionaliteit.

Niks dan lof voor de snelle plaatsing, vriendelijk personeel en persoonlijk advies dat door ons erg werd gewaardeerd.