Skip to main content

terrasoverkappingSteeds meer mensen opteren voor een terrasoverkapping, die hen tijdens de zomermaanden bescherming biedt tegen regen, brandende zon of felle wind. Terrasoverkappingen bestaan in talrijke constructies, met telkens een ruim aanbod aan mogelijke materialen. Om te bepalen welk type overkapping en materiaal je het best gebruikt, moet je rekening houden met een aantal criteria zoals duurzaamheid, de inrichting van je huis en je budget.

Terrasoverkapping met doek

Een terrasoverkapping met doek lijkt niet meteen veel bescherming te bieden. Maar dat is slechts schijn. Het doek bestaat uit een composiet materiaal dat ongelooflijk sterk, volledig waterdicht en vochtwerend is. Een bijkomend voordeel is dat je het doek zo ver kan uitschuiven als je zelf wil. Je moet een doek wel regelmatig reinigen en het tijdens de wintermaanden binnen halen.

Houten terrasoverkapping

Hout is een populair materiaal voor een terrasoverkapping. De natuurlijke look vormt een ideale aanvulling op de landelijke stijl van je woning of het uitzicht van een weelderige tuin. Hout vraagt wel veel onderhoud, wat een impact kan hebben op de duurzaamheid. Regelmatig oliën of vernissen is de boodschap.

Aluminium terrasoverkapping

Het gebruik van aluminium biedt veel voordelen: het is sterk, duurzaam en heel gemakkelijk in onderhoud. De sterke weerstand tegen wind en regen maakt een aluminium constructie heel stabiel en stevig. Aluminium oogt wel minder natuurlijk, waardoor het geschikter is voor wie van een meer moderne inrichting houdt. Het is in prijs ook duurder dan hout of een zeildoek.

Een terrasoverkapping in PVC

Net als aluminium is PVC een erg sterk en duurzaam materiaal. Het vergt wel meer onderhoud dan aluminium of glas en laat ook meer licht door. Bij een terrasoverkapping van PVC wordt alleen het dak van kunststof gemaakt. De steunpilaren bestaan meestal uit hout of aluminium.

De combinatie van glas, hout en aluminium

Het gebruik van verschillende materialen voor een terrasoverkapping is trouwens niet uitzonderlijk. Een glazen dakwand steunt vaak op palen uit aluminium of hout, terwijl een overkapt terras in hout perfect glazen zijwanden kan hebben als bescherming tegen de wind. De keuze van het meest geschikte materiaal ligt volledig bij jou.