Skip to main content

onderhoud terrasoverkappingWil je te allen tijde optimaal van je terrasoverkapping genieten? Dan moet je ze regelmatig onderhouden. Bovendien gaat je overkapping op die manier ook langer mee. Hoe ga je te werk en waarmee moet je rekening houden? Ontdek hier vier tips voor een geslaagd onderhoud in een handomdraai.

1. De terrasoverkapping reinigen

Het belangrijkste onderdeel van je terrasoverkapping is de dakbedekking. Die is gemaakt uit polycarbonaat en is heel krasgevoelig. Het is dan ook raadzaam om ze vanaf de aankoop twee keer per jaar grondig af te spuiten met een hogedrukreiniger. Let erop dat je maximaal 100 bar gebruikt en voeg een biologisch neutraal zeepproduct aan het water toe. Gebruik in geen geval een spons, zeemvel of andere wrijfdoek, want anders veranderen de opgewaaide zandkorrels in schuurpapier!

2. Aluminium profielen proper maken

De profielen van een terrasoverkapping zijn van aluminium gemaakt. Dat is een onderhoudsvriendelijk materiaal dat je niet hoeft te schilderen of vernissen. Je hebt er dus niet veel werk mee. Het volstaat om de profielen een of twee keer per jaar met lauw water en een neutraal schoonmaakproduct af te spoelen.

3. Onderhoud van je terrasoverkapping: de dakgoot schoonmaken

Aan de meeste terrasoverkappingen wordt een dakgoot bevestigd. Als het hard regent en waait, komen er bladeren en ander vuil in terecht. Om te voorkomen dat de afvoer verstopt raakt, moet je de dakgoot op geregelde tijdstippen reinigen. Dat is een vrij eenvoudige klus die met behulp van een ladder snel geklaard is.

4. De glazen wand onderhouden

Je kunt een terrasoverkapping combineren met een mooie glazen wand. Op die manier geniet je een optimale bescherming tegen wind en regen. Glas wordt na verloop van tijd vuil en moet je regelmatig proper maken. Hanteer dezelfde werkwijze als bij het poetsen van je ramen.