Skip to main content

Een tuinkamer aan uw woning: voor echte levensgenieters

Een tuinkamer is een enorme meerwaarde voor uw woning. Het is een zonovergoten ruimte die een prachtig uitzicht biedt op het groen in uw tuin. Na een drukke dag komt u er volledig tot rust. Ziet u het al helemaal voor zich? Ontdek alle opties en voordelen die een BOzARC-tuinkamer u te bieden heeft.

De voordelen van een tuinkamer op een rijtje

BOzARC maakt tuinkamers volledig op maat. We doen de stijl van uw tuinkamer niet alleen perfect aansluiten bij die van uw huis, maar bieden u ook een waaier aan afwerkingsmogelijkheden waarmee u uw aanwinst tot in de kleinste details kunt aankleden.

We overlopen hieronder even alle voordelen:

Een tuinkamer aan uw woning: voor echte levensgenieters
Dankzij een overkapping van BOzARC wordt uw terras een heuse tuinkamer. Zowel in de zomer als tijdens de koudere maanden geniet u met volle teugen van een schitterend uitzicht op uw tuin.
De gebogen vorm van onze tuinkamers creëert een unieke ruimtelijke sfeer.
Uw tuinmeubelen en barbecue kunt u het hele jaar door in uw tuinkamer laten staan, beschermd tegen weer en wind.
Voor een tuinkamer hebt u in de regel geen bouwvergunning nodig. Voor een veranda is dat doorgaans wel het geval.
De plaatsing van een tuinkamer verloopt sneller dan die van een veranda en er is geen kap- of breekwerk voor nodig.
Alle tuinkamers van BOzARC zijn volledig personaliseerbaar, onder meer met gebruiksvriendelijke glazen schuifwanden en sfeervolle ledverlichting.
Onze tuinkamers dragen stuk voor stuk het CE-kwaliteitskeurmerk.
De dakbedekking is steeds vervaardigd uit massief polycarbonaat, een onbreekbare kunststof.
U geniet tien jaar garantie op breuk van de dakbedekking.
Dankzij de speciale funderingstechniek die de BOzARC-specialisten toepassen, is het niet nodig om uw terras op te breken om de tuinkamer te plaatsen.
Een aluminium tuinkamer is heel eenvoudig in onderhoud.
Dankzij de gebogen, massieve dakbedekking hebt u zelfs bij hevige regenbuien geen last van geluidshinder in uw tuinkamer.
Met een tuinkamer verhoogt u de marktwaarde van uw woning.

Aluminium, het ideale materiaal voor uw tuinkamer

Tuinkamers zijn er in alle vormen en maten, maar ook in verscheidene materialen. Zo vindt u tuinkamers in hout, staal, metaal of aluminium. Bij BOzARC bieden we alleen tuinkamers in dat laatste materiaal aan. Waarom? Omdat we alleen het beste willen voor onze klanten, en aluminium nu eenmaal als het meest geschikte materiaal uit de bus komt.

De volgende troeven spreken voor zich:

 1. Duurzaamheid: een aluminium tuinkamer gaat aanzienlijk langer mee dan bijvoorbeeld een houten overkapping.

 2. Onderhoud: een aluminium tuinkamer is erg onderhoudsvriendelijk. Een natuurlijk materiaal zoals hout onderhouden, kost veel meer tijd en moeite.

 3. Prijs: elke BOzARC-tuinkamer wordt op maat gemaakt. Als klant heeft u dus 100% inspraak in uw project. Onze adviseurs komen steeds vrijblijvend opmeten, waarna u een gedetailleerde offerte krijgt.

 

Klik hier voor een gratis online offerte

Soorten tuinkamers

Op onze website vindt u heel wat voorbeelden van tuinkamers die we al gerealiseerd hebben. Omdat onze tuinkamers beschikbaar zijn in tal van uiteenlopende uitvoeringen, zien ze er allemaal net ietsje anders uit. Ontdek hieronder meer over de verschillende afwerkingsmogelijkheden en modellen die wij aanbieden.

Dakbedekking voor uw tuinkamer

Een BOzARC-tuinkamer is verkrijgbaar met drie soorten dakbedekkingen. Wij bekijken samen met u welke bescherming het meest geschikt is voor uw situatie.

 

TRANSPARANT

TRANSPARANT

Wilt u volop van de zon kunnen genieten en beschutting tegen de regen combineren met een maximaal ruimtegevoel? Dan is een transparante dakbedekking de perfecte oplossing. Ook als uw tuinkamer tegen een gevel met een raam staat, garanderen wij een optimale lichtinval binnenshuis.

WARMTEWEREND

WARMTEWEREND

Met een warmtewerende dakbedekking kunt u in uw tuinkamer ontsnappen aan de zomerhitte. Dit type dakbedekking laat wel licht door, maar verhindert dat de temperatuur in uw tuinkamer onaangenaam hoog oploopt.

ZONWEREND

ZONWEREND

Een witte, zonwerende dakbedekking houdt het zonlicht gedeeltelijk tegen. Ideaal als u graag buiten met de laptop werkt of in de zomer

Verschillende modellen

Onze tuinkamers zijn verkrijgbaar als gebogen, aflopend of vrijstaand model. Hoewel veel afhangt van uw beschikbare ruimte, heeft elk type ook specifieke eigenschappen. Zo geniet u met een vrijstaande tuinkamer het meeste privacy, aangezien u dit model eender waar in uw tuin kunt plaatsen. Gebogen en aflopende modellen grenzen meestal aan een gevel, maar hebben elk een andere uitstraling (een aflopend model oogt strak, een gebogen model iets speelser). Onze experts adviseren u graag over welk model het meest geschikt is voor uw woning en uw behoeften.

 

GEBOGEN MODEL

GEBOGEN MODEL

AFLOPEND MODEL

AFLOPEND MODEL

VRIJSTAAND MODEL

VRIJSTAAND MODEL

 


Prijs van uw tuinkamer

Een standaardprijs voor een tuinkamer is moeilijk te noemen, aangezien de situatie voor iedere klant anders is. Wel zetten we graag even op een rijtje welke factoren de prijs van een tuinkamer zoal beïnvloeden.

1. Het materiaal van het frame

1. Het materiaal van het frame

Zeer bepalend voor de prijs van uw tuinkamer is het materiaal waarin het frame is uitgevoerd. Er bestaan frames in hout, staal, metaal en aluminium, die bovendien enorm variëren in prijs.

Zo zijn er erg goedkope, maar ook erg dure houtsoorten en verschillen voor elk materiaal de onderhoudskosten en levensduur. Bij BOzARC verkopen we enkel tuinkamers in aluminium. Waarom? Aluminium vergt amper onderhoud, kan volledig op maat worden gemaakt en gaat uitzonderlijk lang mee.

2. Afmetingen van uw tuinkamer

2. Afmetingen van uw tuinkamer

Ook de afmetingen van uw tuinkamer hebben een invloed op de prijs. Voor een grotere tuinkamer is er niet alleen meer materiaal nodig, maar komt er ook meer mankracht bij kijken. Onze adviseurs komen altijd eerst ter plaatse om de situatie bij u gedetailleerd op te meten.

3. Welke soort dakbedekking kiest u?

3. Welke soort dakbedekking kiest u?

Bij BOzARC werken we bewust alleen met massief polycarbonaat. Deze kunststof heeft namelijk indrukwekkende eigenschappen: polycarbonaat is onbreekbaar (zelfs afgebroken takken of rondvliegende dakpannen deren de kunststof niet), lichtdoorlatend en bijzonder duurzaam.

4. Optionele accessoires voor uw tuinkamer

4. Optionele accessoires voor uw tuinkamer

Hoe eenvoudig of luxueus uw tuinkamer wordt, kiest u zelf. BOzARC voorziet verschillende afwerkingsmogelijkheden waarmee u de constructie kunt aankleden. Afhankelijk van de extraatjes die u kiest, valt uw tuinkamer iets duurder of goedkoper uit.

 

Klik hier voor een gratis online offerte

Uw tuinkamer inrichten: de opties

BOzARC biedt ook heel wat accessoires aan om uw tuinkamer mee te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan:

Glazen wanden

Glazen wanden

Wist u dat u van uw tuinkamer een volwaardige extra ruimte kunt maken? Glazen wanden bieden beschutting tegen wind en koude. U hebt de keuze tussen vaste wanden en openschuifbare wanden. Goed om te weten: onze glazen wanden zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas van één centimeter dik.

Zonwering

Zonwering

Wilt u niet alleen beschermd zitten tegen de regen, maar ook geen last hebben van de felle zon? Dan kunt u uw doorzichtige tuinkamer aanvullen met zonwering.

Windschermen

Windschermen

Als u liever geen glazen wanden wilt, zijn uitschuifbare windschermen uit textiel een prima oplossing om u tegen de wind te beschutten.

Terrasverwarming

Terrasverwarming

Een terrasverwarmer is onmiskenbaar een meerwaarde voor uw tuinkamer. Zo kunt u er zelfs in de herfst en winter barbecueën of aperitieven.

Terrasverlichting

Terrasverlichting

Ten slotte schept u met terrasverlichting moeiteloos een romantische sfeer in uw tuinkamer. Zo hoeft u uw gasten ’s avonds niet te vragen om naar binnen te verhuizen, net wanneer het zo gezellig wordt. Om het geheel stijlvol te houden, werkt BOzARC steeds met dimbare, ingewerkte ledverlichting. U bestuurt zowel uw terrasverlichting als -verwarming probleemloos met een afstandsbediening.


Onderhoud van een tuinkamer: wat komt erbij kijken?

De tuinkamers van BOzARC vergen bijzonder weinig onderhoud! Toch is een sporadische schoonmaakbeurt nodig om zo lang mogelijk van uw tuinkamer te kunnen genieten.
We overlopen de verschillende stappen:

1. Reinig de dakbedekking met een hogedrukreiniger

Om optimaal te blijven genieten van uw BOzARC-overkapping is een tweejaarlijkse onderhoudsbeurt noodzakelijk. Verwijderen eerst vuilresten met een hogedrukreiniger. Maar opgelet: gebruik maximaal 100 bar en voeg een biologisch neutraal zeepproduct aan het water toe. Gebruik nooit een spons, zeemvel of andere doek om de dakbedekking schoon te maken, want dan kunnen schurende zandkorrels het oppervlak beschadigen.

2. Onderhoud de aluminium profielen van uw tuinkamer

De aluminium profielen van uw tuinkamer kunt u makkelijk reinigen met wat lauw water en een neutraal schoonmaakproduct. Eén of twee keer per jaar volstaat.

3. Vergeet de dakgoot niet schoon te maken!

De meeste tuinkamers zijn voorzien van een dakgoot. Om te vermijden dat de afvoer verstopt geraakt, controleert u de dakgoot het best regelmatig op opgehoopte bladeren. We voorzien steeds bladergaas in de dakgoten om de grootste bladeren en vuilresten tegen te houden.

4. Poets uw extra accessoires

Hebt u uw tuinkamer uitgerust met accessoires? Ook die kunnen natuurlijk niet zonder onderhoud.

 • Poets glazen wanden regelmatig, zodat u een open zicht op uw tuin behoudt. U gaat gewoon op dezelfde manier te werk als wanneer u ramen lapt.
 • Maak de windschermen schoon met wat water en een neutraal schoonmaakproduct.
 • Kijk uw terrasverwarming op tijd en stond na en laat ze indien nodig onderhouden door een vakman.
 • Let erop dat er zich geen stof ophoopt op uw verlichting.

 

Bent u geïnteresseerd om een tuinkamer te laten plaatsen?

Vraag gerust een offerte aan

 

Zit u nog met vragen? Neem contact op met onze medewerkers.

 • Terrasoverkapping BOzARC over de ganse zijgevel

  Terrasoverkapping BOzARC over de ganse zijgevel

 • Terrasoverkapping BOzARC over de ganse zijgevel

  Terrasoverkapping BOzARC over de ganse zijgevel

 • De tuinmeubelen zijn optimaal beschermd dankzij de terrasoverkapping

  De tuinmeubelen zijn optimaal beschermd dankzij de terrasoverkapping

 • Een terrasoverkapping met de ronding tegen de huisgevel

  Een terrasoverkapping met de ronding tegen de huisgevel

 • Terrasoverkapping met optimaal licht en gevoel van ruimte

  Terrasoverkapping met optimaal licht en gevoel van ruimte

 • Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering

  Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering

 • Onopvallende terrasoverkapping met unieke lichtinval

  Onopvallende terrasoverkapping met unieke lichtinval

 • Geniet langer van uw terras met een BOzARC overkapping

  Geniet langer van uw terras met een BOzARC overkapping

 • Terrasoverkapping met geintegreerde verlichting

  Terrasoverkapping met geintegreerde verlichting

 • Gebogen terrasoverkapping met een optimale lichtinval voor de ramen

  Gebogen terrasoverkapping met een optimale lichtinval voor de ramen

 • Terrasoverkapping aansluitend op de gevel en de omheining

  Terrasoverkapping aansluitend op de gevel en de omheining

 • Aflopend model met doorzichtig dak

  Aflopend model met doorzichtig dak

 • Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering en geintegreerde regenafvoer

  Terrasoverkapping met een gebogen dakstructuur. Witte dakbedekking voor een optimale zonwering en geintegreerde regenafvoer

 • Terrasoverkapping met openschuifbare zonneluifel en verlaagd aan buitenzijde

  Terrasoverkapping met openschuifbare zonneluifel en verlaagd aan buitenzijde

 • Gebogen terrasoverkapping met een doorzichtige dakbedekking voor een optimale lichtinval

  Gebogen terrasoverkapping met een doorzichtige dakbedekking voor een optimale lichtinval

 • Gebogen terrasoverkapping met een volledig gesloten zijwand

  Gebogen terrasoverkapping met een volledig gesloten zijwand

 • Terrasoverkapping met een windscherm

  Terrasoverkapping met een windscherm

 • Terrasoverkapping op maat met of zonder geintegreerde regenafvoer

  Terrasoverkapping op maat met of zonder geintegreerde regenafvoer

 • Profiteer van uw terras tot in de late uurtjes met een verwarmingselement

  Profiteer van uw terras tot in de late uurtjes met een verwarmingselement

 • Verlies geen direct licht of zicht op je terras met de doorzichtige mobiele wand

  Verlies geen direct licht of zicht op je terras met de doorzichtige mobiele wand

 • Geniet van uw terras van het begin van de lente tot het einde van de herfst

  Geniet van uw terras van het begin van de lente tot het einde van de herfst

 • Terrasoverkapping met hoekafsluiting

  Terrasoverkapping met hoekafsluiting

 • Terrasoverkapping met ronding en opale dakbedekking

  Terrasoverkapping met ronding en opale dakbedekking

 • Terrasoverkapping met gebogen structuur voor een optimale lichtinval met 8 steunpunten

  Terrasoverkapping met gebogen structuur voor een optimale lichtinval met 8 steunpunten

 • Multifunctionele gebogen terrasoverkapping

  Multifunctionele gebogen terrasoverkapping

 • Creëer een extra kamer buitenhuis met de verschillende beschikbare funtionaliteiten

  Creëer een extra kamer buitenhuis met de verschillende beschikbare funtionaliteiten

 

Klanten geven onze service een 4.6 / 5.0

Nauwgezette en kwalitatieve plaatsing van heel sympathieke, bekwame en accurate monteurs.

Een dikke pluim voor zowel de kwaliteit, het design en zeker voor de vakkundige plaatsing en professionaliteit.

Niks dan lof voor de snelle plaatsing, vriendelijk personeel en persoonlijk advies dat door ons erg werd gewaardeerd.