Skip to main content

overdekte rokersruimteIs een rokersruimte in je horecazaak verplicht? Nee. Is een rokersruimte aangeraden? Zeker wel, want sinds 2011 mag er in horecazaken niet meer worden gerookt, tenzij in een aparte ruimte. En daar knelt voor heel wat horeca-uitbaters het schoentje, want een rokersruimte moet aan heel wat voorschriften voldoen en vergt dus een flinke investering. Aan de andere kant is buiten roken allesbehalve comfortabel. Sta jij ook voor dit dilemma? Kies voor de gulden middenweg!


De troeven van een overdekte rokersruimte

Door buiten een overdekte rokersruimte in te richten, hoef je geen dure investeringen te doen in verbouwingswerken en ventilatiesystemen. Je klanten kunnen gewoon buiten hun sigaretje opsteken, zonder dat ze in de regen of de kou hoeven te staan.

Stoeproken wordt gezellig

‘Stoeproken’ (in 2011 uitgeroepen tot Vlaams woord van het jaar) wordt dankzij een overdekte rokersruimte net zo comfortabel als binnen roken. Je klanten hebben te allen tijde een dak boven hun hoofd en hebben, als je kiest voor een terrasoverkapping met zijwanden, geen last van de wind. Wil je je overdekte rokersruimte een extra professionele ‘look and feel’ geven? Richt die dan gezellig in met terrasmeubels, plantjes en sfeerverlichting, en installeer een terrasverwarmer zodra het wat kouder wordt.

Opgelet: de zijwanden van je overkapping mogen niet meer dan drie zijden van je terras beslaan. Je terrasruimte moet dus minstens aan een kant open blijven.

Kiezen voor een terrasoverkapping van aluminium

Wil je een overdekte rokersruimte die perfect bij de gevel van je horecazaak past én tegen een stootje kan? Ga dan voor een aluminium terrasoverkapping van BOzARC, die gemaakt is met platen van onbreekbaar polycarbonaat. Onze terrasoverkappingen vergen geen onderhoud en zijn verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren, zodat je zeker een tint vindt die mooi overeenstemt met de ramen en deuren van je horecazaak.

Interesse in een overdekte rokersruimte? Vraag vandaag nog je gratis offerte aan!