Skip to main content

carport polycarbonaatEen carport tilt de uitstraling van je woning naar een hoger niveau. Voorwaarde is wel dat de carport er stijlvol uitziet en naadloos bij de stijl van je huis past. Polycarbonaat is het ideale materiaal om hieraan tegemoet te komen. Het wordt gebruikt voor de dakbedekking, is uitermate stevig en bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Wat is polycarbonaat?

Polycarbonaat is een thermoplatisch polymeer. Het is een uiterst stevige kunststof en een veelzijdig materiaal dat in heel wat toepassingen wordt gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsbrillen, helmen, drinkflessen, politieschilden, … Polycarbonaat is transparant, weerbestendig en uitermate hard. Bovendien kan het extreme temperaturen aan en gaat het jarenlang mee. Dat maakt het ideaal om gebruikt te worden voor carports en terrasoverkappingen.

Degelijkheid en feilloze afwerking

Carports moeten elk weertype trotseren en krijgen het soms hard te verduren. Een stevige verankering in de grond is dan ook van groot belang. Daarvoor gebruik je een fundering met palen of een fundering met vloerplaten, die speciaal is gemaakt voor verharde ondergrond.

De aluminium onderdelen van een carport zijn bepalend voor de look. Om niets aan het toeval over te laten, ondergaan ze een echte schoonheidsbehandeling. Ze worden eerst ontvet, gebeitst en gespoeld, daarna gechromateerd, vervolgens opnieuw gespoeld en tot slot gedroogd. Om ze volledig ‘af’ te maken, wordt een poederpolyesterlak aangebracht op alle zichtbare onderdelen.

Carports op maat van je behoeften

Carports moeten volledig afgestemd zijn op de woning en de behoeften van de eigenaar. Je kunt ze vrijstaand (in je tuin) of tegen de gevel van je woning plaatsen. Heb je een woning in landelijke, moderne of pastorijstijl? Dankzij het uitgebreide kleurenaanbod vind je zeker een carport die je kan bekoren. Naast de standaardkleuren (zilvergrijs, bruin, antraciet grijs, wit, crème wit),  zijn alle RAL-kleuren verkrijgbaar.

Interesse in een carport die jarenlang meegaat? Neem dan contact met ons op en vraag een gratis offerte aan.