Skip to main content
De ideale breedte voor je carportWil je een carport plaatsen of laten plaatsen? Haal er dan alvast een rolmeter bij, want de breedte van je carport bepaal je maar beter niet lukraak. Er zijn ook een aantal cruciale aspecten die je zeker in het achterhoofd moet houden.

Je carport is beter te breed dan te smal

Je carport moet, uiteraard, minstens zo breed als je auto zijn. Maar daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat:

  • je makkelijk in en uit je auto moet kunnen stappen
  • je je auto vlot moet kunnen parkeren

Kortom, je carport is beter te breed dan te smal. Wat dat concreet betekent? De ideale carport is 2,9 meter breed en 6,2 meter lang.

Met een dubbele carport speel je op zeker

Heb je momenteel slechts één auto? Misschien komt daar binnenkort wel verandering in, als je dochter haar rijbewijs heeft gehaald, je partner een bedrijfswagen krijgt, … En dan is het natuurlijk allesbehalve handig om je carport te vergroten. Met een dubbele carport speel je op zeker. Blijft het toch bij één auto? Dan komt de extra opbergruimte die je overhoudt goed van pas voor de fietsen, het barbecuestel, de tuinstoelen, …

Tip: onder een carport met zijwanden zijn je spullen altijd optimaal beschermd.

Een carport op maat laten plaatsen

Is je auto wat groter dan gemiddeld of volstaat een carport met standaardafmetingen niet om je beschikbare ruimte optimaal te benutten? BOzARC plaatst ook carports op maat. Vraag vandaag nog je vrijblijvende offerte aan en onze experts komen zo snel mogelijk bij je langs om de nodige metingen te doen en je wensen in kaart te brengen.

Opgelet: als je carport bepaalde afmetingen overschrijdt of niet binnen de verkavelingsvoorschriften valt, heb je een bouwvergunning nodig. Als je een carport tegen je gevel laat plaatsen, geldt er ook altijd meldingsplicht bij de gemeente.