Skip to main content

carport plaatsenBen je van plan om een carport te plaatsen en wil je het zekere voor het onzekere nemen? Doe dan een beroep op een expert die de nodige kennis in huis heeft. Alleen zo ben je zeker van een onberispelijk resultaat. Welke factoren zijn er in het spel wanneer je je carport laat installeren? Een overzicht.   

Fundering van de carport

Een carport voor je auto, je caravan of je motorhome: alles begint bij de fundering. Die garandeert een lange levensduur en een stevige basis. Er zijn twee opties:

  • Een fundering met palen die in de grond verankerd worden.
  • Een fundering met vloerplaten, speciaal bedoeld voor een verharde ondergrond.

Hoe bevestigen aan de muur?

Je kunt kiezen voor een vrijstaande aluminium carport in je tuin, maar je kunt ze ook tegen je gevel laten bevestigen. In dat laatste geval werken we bij BOzARC met gegalvaniseerde stalen L-profielen die met ankerbouten of keilbouten tegen de muur worden bevestigd. Onze carports worden altijd chemisch verankerd.

Regenwaterafvoer

Het lijkt op het eerste gezicht misschien een detail, maar toch vergt de regenwaterafvoer de nodige aandacht. Die gebeurt via een steunpaal of via een afvoerbuis. De dakgoten zijn – net zoals de profielen van de carport – uit aluminium gemaakt. Ze worden dan ook gepoederlakt in dezelfde kleur als het frame.  Op die manier krijg je een mooi en harmonieus geheel.

Carport plaatsen dankzij uniek bolgewricht

Voor de plaatsing van onze carports maken we gebruik van een gepatenteerd bolgewricht. Dat laat toe om elk project op maat te creëren. Flexibiliteit is hierbij cruciaal: het bolgewricht zorgt ervoor dat altijd de juiste inclinatie verkregen wordt. Dat maakt het mogelijk om telkens aan specifieke technische eisen te voldoen.

Meer weten over de plaatsing van een carport? Neem contact met ons op of vraag online een gratis offerte aan.