Skip to main content

Meten is weten. Of je nu zelf een carport bouwt of een professional inschakelt, alles begint en eindigt met de juiste afmetingen. Je houdt het best rekening met wat extra speling, want ... liever iets te groot dan te klein. Je wil jezelf niet elke ochtend in je auto wringen, omdat je carport te klein is gebouwd.

Hoe de afmetingen voor je carport bepalen?

De volgende aspecten zijn essentieel bij het opmeten van de ruimte voor een carport:

  • Je wilt comfortabel in en uit je auto stappen
  • Je moet je auto makkelijk kunnen parkeren
  • Er moet genoeg ruimte zijn voor en achter je auto 

Hoe groot moet mijn carport zijn?

De standaardoppervlakte die je moet voorzien voor een parkeerplaats voor een personenwagen is gemiddeld 3,6 op 7,2 meter. Voor 2 wagens is dat dan 7,2 op 7,2 meter. Je kunt je huidige wagen opmeten, maar wij raden aan iets ruimer te denken. Stel je voor dat je later een grotere wagen koopt. Je carport vergroten is in dat geval natuurlijk niet de meest handige optie. Voorzie dus zeker voldoende ruimte!

De ideale afmetingen van een carport voor één of twee auto’s?

Zet je een carport voor één of twee auto’s? Een carport is een investering dielang meegaat. Denk vooruit. Haalt zoonlief over enkele jaren zijn rijbewijs? Fietst je partner naar het werk maar komt daar binnenkort verandering in? Hou er rekening mee dat de situatie kan veranderen, soms sneller dan je denkt.

De beschikbare ruimte optimaal benutten

Maakt je je carport groter dan op dit moment strikt noodzakelijk is?  Dat is een goede beslissing. Die extra ruimte is immers niet verloren. Je kunt er je fiets  plaatsen of je barbecue er een plekje geven tijdens de winter. Een carport is ook de ideale plek om extra kasten of rekken te plaatsen om meeropbergruimte te creëren. Daar kunt je automateriaal, tuinmateriaal en andere buitenspullen bewaren.