Skip to main content

overkapping reinigenAl in het najaar moet je denken aan de voorzorgsmaatregelen voor je huis en tuin in de koude wintermaanden. Heb je een terrasoverkapping? Zorg ervoor dat je terrasoverkapping op tijd winterproof is. Hier vind je enkele tips om je terrasoverkapping te reinigen en ze zo klaar te maken voor de winter. 

Aluminiumframes poetsen

Een terrasoverkapping vergt eigenlijk niet zoveel onderhoud. Het volstaat om een keer per jaar of tweejaarlijks de overkapping te poetsen. De aluminiumframes maak je schoon met een zachte doek of spons. Je bevochtigt het aluminium met water en neutrale zeep. Spoel daarna met water en klaar is kees. 

Je terrasoverkapping uit polycarbonaat reinigen

Polycarbonaat is een krasgevoelig materiaal dat je met zorg moet behandelen. Het is aan te raden om ook hier een neutraal schoonmaakmiddel, water en een zachte spons of doek te gebruiken. Op die manier gaat je terrasoverkapping langer mee. 

Glazen zijwand schoonmaken

Wil je nog meer bestand zijn tegen gure weersomstandigheden? Combineer je overkapping dan met een glazen wand. Maak je glazen wand proper met een spons, water en zeep, een zeemvel en een trekker. 

Dakgoot proper houden

In de meeste gevallen beschikt elke terrasoverkapping over een dakgoot. Bij slecht weer komt er veel vuil in de dakgoot terecht. Verwijder eerst en vooral bladeren en grote stukken vuil die in de dakgoot achtergebleven zijn. Zijn er veel bomen in de buurt? Dan moet je natuurlijk meer schoonmaken. 

Gezelligheid troef

Om je terrasoverkapping volledig winterproof te maken, kun je verlichting voorzien. Geniet je graag van de frisse winterlucht? Plaats dan een gasbrander en enkele buitenkaarsen onder de overkapping en schaf enkele fleecedekentjes aan. Laat je kussens van je terrasmeubels niet buiten liggen, maar neem ze daarna terug mee naar binnen. Als je graag planten onder de overkapping plaatst, zorg er dan voor dat ze bestand zijn tegen vorst. Hou je ook van de gezelligheid van de feestdagen? Zet een kerstboom voor nog meer sfeer!