Skip to main content

5 tips om je terrasoverkapping te onderhoudenBen jij een terrasjesfanaat in hart en nieren en kan de zomer voor jou niet lang genoeg duren? Dan heb je deze zomer vast niet zo vaak buiten gezeten als je had gewild. Want ook in de zomer verrassen de beruchte Belgische wolken ons op tijd en stond met een fikse regenbui. Gelukkig kan het ook anders. Dankzij een terrasoverkapping heb je helemaal geen last van de regen. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, heeft een terrasoverkapping nagenoeg geen onderhoud nodig. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Laat ons je overtuigen van het tegendeel.

Maak je terrasoverkapping winterklaar

Een terrasoverkapping van BOzARC is er eentje voor het leven! Met slechts twee onderhoudsbeurten per jaar blijft ze een lust voor het oog. Wat er zoal bij zo’n onderhoudsbeurt komt kijken? Een hogedrukreiniger, water, wat schoonmaakproduct, en een uurtje van je tijd. Meer niet.

Een terrasoverkapping voor het leven? 5 tips!

  • Kies voor een terrasoverkapping in aluminium

Twijfel je tussen een terrasoverkapping in hout of aluminium? Laat het onderhoud voor zich spreken! Een houten terrasoverkapping vergt regelmatig een intensieve behandeling, omdat hout ‘leeft’ en onderhevig is aan slijtage. En hoe goed je het hout ook beschermt, op lange termijn is het doorgaans aan vervanging toe. Een aluminium terrasoverkapping heeft daarentegen zo goed als geen onderhoud nodig.

  • Haal de hogedrukreiniger boven

Het is aanbevolen om je terrasoverkapping een tweetal keer per jaar grondig af te spuiten met de hogedrukreiniger (gebruik niet meer dan 100 bar), eventueel met een vleugje biologisch neutrale zeep in het water om groene aanslag te verwijderen. Gebruik in elk geval geen sponzen, zeemvellen of andere schoonmaakdoeken, want zo ontstaan krassen!

  • Maak de aluminiumprofielen schoon

Wil je de profielen van je terrasoverkapping weer doen glanzenals nieuw? Met een emmertje lauw water en wat neutraal schoonmaakproduct is de klus zo geklaard.

  • Reinig de dakgoot

Net zoals huizen hebben de meeste terrasoverkappingen een dakgoot die op tijd en stond gereinigd moet worden om verstopping van de afvoer te voorkomen.

  • Vergeet de glazen wanden niet

Met glazen zijwanden ben je onder je terrasoverkapping optimaal beschut tegen wind en regen. Om die wanden schoon te maken, hanteer je gewoon dezelfde werkwijze als bij het poetsen van je ramen.