Skip to main content

Je terras overdekken? De mogelijkheden op een rijtjeBen je vastbesloten om je terras te overdekken, maar weet je nog niet hoe die er precies moet uitzien? Lees dan zeker verder. Hier alvast alle mogelijkheden voor terrasoverkappingen op een rijtje. Inspiratie gegarandeerd!

Een houten of aluminium terrasoverkapping

Laten we beginnen bij het begin: welk materiaal heb je voor je terrasoverkapping voor ogen? Als je houdt van terrasoverkappingen met een landelijke uitstraling en je geen bezwaar hebt tegen intensief onderhoud, dan is een houten terrasoverkapping beslist wat voor jou. Heeft je huis eerder een moderne uitstraling? Of zie je het niet zitten om je terrasoverkapping minstens een keer per jaar te moeten beitsen of vernissen? Dan is een aluminium terrasoverkapping, die nagenoeg geen onderhoud vergt, absoluut ‘the way to go’.

Alle RAL-kleuren van de regenboog

Het geringe onderhoud is lang niet het enige voordeel van een aluminium terrasoverkapping. Wist je dat je de kleuren van je aluminium terrasoverkapping perfect bij die van je ramen en deuren kunt laten passen? Werp een blik op onze kleurenwaaier en kies meteen je favoriete tint!

Een terrasoverkapping met windschermen

Gezellig onder je terrasoverkapping van de zon genieten en toch uit de wind zitten? Dat kan perfect als je voor een terrasoverkapping met glazen zijwanden of uitschuifbare windschermen van kunststof kiest.

Je terras overdekken: de verschillende soorten ‘glas’

Sommige mensen kiezen voor aluminium terrasoverkappingen met een glazen koepel, maar wie slim is, kiest voor een dakbedekking van polycarbonaat. Polycarbonaat is zo transparant als glas, maar onbreekbaar. En daar gaan we bij BOzARC prat op! Met onze terrasoverkappingen geniet je maar liefst van tien jaar garantie tegen barsten of breuken.

Tip: Is jouw terras naar het zuiden gericht? Dan raden we zonwering of een dakbedekking van fumé polycarbonaat aan. Een fumé dakplaat weert de warmte, maar laat wel al het licht door.

De prijs van een terrasoverkapping

Interesse in onze aluminium terrasoverkappingen? Vraag snel en gratis je vrijblijvende offerte aan!