Een carport voor je camper: met deze 5 tips maak je de juiste keuze

carport camperKijk jij er elk jaar reikhalzend naar uit om weer met je camper naar zonniger oorden te trekken? Dan wil je je mobiele vakantiehuisje natuurlijk veilig kunnen wegstallen op de momenten dat je het niet gebruikt. Want hoe stevig je camper ook mag zijn, in onze contreien zijn de weersomstandigheden niet altijd even gunstig. Heb je geen plek vrij in je garage en is een garagebox huren geen optie? Dan is de oplossing eenvoudig: je laat een carport plaatsen. En je leest deze vijf tips er even op na, zodat je een carport voor je camper kiest die zeker volledig aan je eisen voldoet.

1. Kies een aluminium carport voor je camper

Heel wat mensen zijn helemaal weg van houten carports, maar toch denk je beter twee keer na voor je in zo’n carport investeert. Een houten carport vergt flink wat onderhoud en garandeert geen lange levensduur. Een aluminium carport gaat daarentegen makkelijk jarenlang mee, zelfs zonder onderhoud.

2. Ga voor polycarbonaat als dakbedekking

Behalve het frame moet je natuurlijk ook nog het materiaal voor het dak van je carport kiezen. Twijfel je tussen een carport met een glazen dakbedekking of eentje van polycarbonaat? Nergens voor nodig. Platen van polycarbonaat zien eruit als glas, maar zijn onbreekbaar.

3. Kies voor de kleuren van je ramen en deuren

Je carport perfect laten aansluiten bij je woning? Het geheim zit ‘m in de kleur. Zorg ervoor dat je voor een poedercoating kiest in dezelfde tint als die van je ramen en deuren en klaar is kees! 

Tip: ontdek snel onze RAL-kleuren voor carports.

4. Een dubbele carport voor je camper kan ook

Wil je een carport voor je camper, maar eigenlijk ook eentje voor je wagen? Of wil je je carport graag ook laten dienstdoen als overdekt terras? Kies dan gewoon voor een dubbele carport of een extra grote carport op maat! Contacteer ons gerust voor meer informatie. 

5. Informeer je over de meldingsplicht

Wist je dat je voor een vrijstaande carport voor je camper geen bouwvergunning nodig hebt, zolang de oppervlakte niet meer dan 40 vierkante meter bedraagt? Voor een aangebouwde carport heb je evenmin een vergunning nodig, maar geldt er wel meldingsplicht

Lees meer over onze carports voor campers of vraag meteen je vrijblijvende offerte aan. 

Tags: aluminium carport, carport op maat, vrijstaande carport, dubbele carport, carport caravan, carport mobilhome, carport vergunning, bouwvergunning carport, carport camper