Skip to main content

dubbele carportHeb je twee auto’s, maar geen plaats voor een garage? Dan is een dubbele carport ideaal. Je stalt je auto’s gewoon naast elkaar en je bent er zeker van dat ze beschermd zijn tegen striemende regen en ontij. Wij zetten vijf zaken op een rijtje die je niet over het hoofd mag zien bij de aankoop van een dubbele carport.     

1. Afmetingen van een dubbele carport

De afmetingen van een dubbele carport zijn 7,2 bij 7,2 meter. Neem het zekere voor het onzekere en zorg ervoor dat de carport breed genoeg is. Hou er rekening mee dat je vlot uit je auto moet kunnen stappen, makkelijk moet kunnen parkeren en genoeg ruimte moet overhouden voor en achter je auto.  

2. Naast je woning of in de tuin

Enkele carports worden doorgaans aan de gevel bevestigd. Voor dubbele carports is er in sommige gevallen genoeg ruimte naast de woning, maar niet altijd. In dat geval kun je de dubbele carport in je tuin plaatsen.

Tip: maatwerk is een noodzaak bij de plaatsing van carports. Bij BOzARC maken we gebruik van een uniek, gepatenteerd bolgewricht waarmee we alle projecten volledig op maat afwerken.

3. Welk materiaal voor de carport en de dakbedekking?

Regen, sneeuw, hagel: de aluminium profielen van carports zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hetzelfde geldt voor de dakbedekking in massief polycarbonaat. Dat is een hard en uitermate stevige kunststof die verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen: transparant, zonwerend of fumé. 

4. Look van je dubbele carport

Heb je een moderne, klassieke of designwoning? Het is belangrijk dat de stijl van je carport aansluit bij die van je woning. De aluminium profielen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Kies bijvoorbeeld dezelfde kleur als die van je ramen en deuren.

5. Duurzaamheid

Een carport is een aanzienlijke investering. Het is dan ook belangrijk dat je een duurzaam exemplaar in huis haalt. Zo geniet je er jarenlang van.

Meer weten over dubbele carports? Neem contact met ons op voor advies op maat!