Skip to main content

Prijs carportEen gemiddelde prijs op een carport kleven is moeilijk. De prijs hangt af van verschillende factoren:

  • Hoe groot is de carport?
  • Uit welk materiaal is de carport gemaakt?
  • Hoe kwalitatief en duurzaam is de carport?

Hoe groter je carport, hoe hoger de prijs. Ook het materiaal speelt een doorslaggevende rol. Een houten carport is doorgaans minder duur dan een metalen of een aluminium carport – afhankelijk van de houtsoort die je kiest. Daartegenover staat dat metaal en aluminium onderhoudsvriendelijker en duurzamer zijn. Voor kwaliteit betaal je meer meer, maar je geniet er langer van. 

Grote prijsverschillen? Dit zijn de redenen

Aangesloten of vrijstaande carport?

Is je carport vrijstaand of aangesloten aan je woning? Een vrijstaande carport kost altijd meer. De aannemer voert meer graafwerk uit en gebruikt  extra stevig materiaal om een sterke basis te leggen.

De afwerking van je carport

U-Je staat er niet altijd bij stil, maar de afwerking van je carport is een kostenbepalende factor. Is er elektriciteit aanwezig? Zijn dakgoten, regenwaterafvoer en dakbedekking inbegrepen? Hou hier zeker rekening mee!

De kwaliteit van je carport

De kwaliteit van de materialen en het geleverde werk maken ook een verschil in het kostenplaatje. Je betaalt meer voor maatwerk dan voor standaard carports. Hoe dik zijn de wanden van de carport?  Hoe stevig is de fundering? Zijn er dubbele liggers voorzien? Al deze factoren bepalen mee de prijs.

De flexibiliteit van uw carport

Kunt je de carport aanpassen of uitbreiden? Flexibiliteit is een belangrijke meerwaarde voor je carport.

Materiaalkeuze: meer dan een kwestie van smaak

De materiaalkeuze is niet enkel een kwestie van smaak. Welk materiaal je kiest, hangt af van je behoeften. Kies je voor natuurlijke materialen of niet? Ben je bereid om tijd te spenderen aan het onderhoud van je carport? Allemaal vragen die je helpen om het juiste materiaal te kiezen voor je carport.