Je wagen altijd in topvorm? Ga voor een autostalling

carport autostallingStormweer, regen, hagel, sneeuw, … In onze contreien heeft elke wagen er elk jaar meermaals mee te kampen. En dat is op zich geen probleem, want auto’s kunnen best tegen een stootje. Maar toch kun je je wagen beter niet buiten laten staan als je hem in topconditie wilt houden. Hagelbollen, rondvliegende takken, losse dakpannen, … ze kunnen flink wat schade aanrichten. Bovendien geef je roestvorming op die manier vrij spel. Heb je geen garage? Een carport of overdekte autostalling is een efficiënte en budgetvriendelijke oplossing.

Zonder bouwvergunning

Een carport plaatsen zonder bouwvergunning … is perfect mogelijk! Wel gelden er enkele voorwaarden, afhankelijk van waar je je carport wilt plaatsen.

Een vrijstaande carport plaatsen

Kies je voor een vrijstaande carport? Dan mag de oppervlakte, samengeteld met de oppervlakte van andere vrijstaande structuren op je grond, niet meer dan 40 vierkante meter bedragen. Je carport mag ook niet hoger zijn dan 3,5 meter en mag zich niet verder dan 30 meter van je woning bevinden. Aan de zijkant van je perceel moet je carport minstens 3 meter van de grens verwijderd zijn. Aan de achterkant van je perceel geldt een minimum van 1 meter, tenzij je je carport tegen een bestaande scheidingsmuur laat plaatsen.

Een autostalling als bijgebouw

Bouw je je overdekte autostalling liever aan je woning? Dan ziet de overheid de constructie als bijgebouw en gelden er andere voorschriften. Je hoeft nog steeds geen bouwvergunning aan te vragen, maar je hebt wel meldingsplicht. Ook in dit geval geldt de maximum van 40 vierkante meter. Verder mag je carport niet hoger dan 4 meter zijn en moet hij aan de zijkant van je perceel minstens 3 meter de grens liggen. In je achtertuin moet je carport minstens 1 meter van het aangrenzende perceel verwijderd zijn, tenzij je hem tegen een aangrenzend gebouw plaatst.

BOzARC plaatst je carport op maat

Meer weten? Contacteer ons gerust met al je vragen! Benieuwd naar de prijs van een aluminium carport? Aarzel niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Tags: carport,, aluminium carport, carport prijs, carport plaatsen,, bouwvergunning carport, autostalling, aanbouw carport, meldingsplicht carport