Skip to main content

overkappingJe kent ze wel: die zeldzame zomerdagen waarop het kwik de kaap van de 30 °C overschrijdt en de avonden zich hullen in de zwoele aankondiging van een naderend onweer. Voor jou een reden om de koelte binnenshuis op te zoeken? Dat is niet nodig als je kiest voor de juiste terrasoverkapping. Hou je rekening met deze aandachtpunten, dan vind je gegarandeerd voor een overkapping die helemaal aan jouw wensen tegemoetkomt.

Overkapping voor tuin of terras

Of je nu graag midden in je tuin een overdekt plekje hebt, of liever vlak bij de achterdeur: een overkapping kan op beide plaatsen geïnstalleerd worden. Een overkapping hoeft namelijk niet per se aflopend te zijn (en dus aan een muur bevestigd te worden). Je kunt ook voor een losstaand en gebogen exemplaar kiezen. Zo’n gebogen overkapping doet bijvoorbeeld perfect dienst als beschutting van jouw favoriete zitplekje midden in de tuin.

Overkapping + zonwering = genieten

Hou je niet van extreem warme temperaturen en wil je het liefst van al lekker koel zitten in de zomer? Combineer je terras- of tuinoverkapping dan met een zonwering. Zo is het onder jouw overkapping of luifel zelfs op de warmste dagen van het jaar altijd aangenaam toeven.

Hoe dat in zijn werk gaat? De doorzichtige aluminium overkapping krijgt het gezelschap van een op maat gemaakte zonwering van acryldoek, een vuil- en waterafstotend materiaal. De combi van overkapping en zonwering biedt je het beste van twee werelden: optimale lichtinval dankzij het transparante dakscherm en optimale warmtewering dankzij de zonwering (die je overigens kunt sluiten op de minder zonovergoten dagen – redelijk vaak dus).

Het hele jaar door op je terras zitten

Wil je ook buiten het zomerseizoen genieten van je terras – bijvoorbeeld tijdens een kleurrijke ‘indian summer’ of in de prille lente? Breid je overkapping dan uit met zijwanden.

  • Ze worden op maat gemaakt.
  • Ze doen dienst als windscherm. Perfect om ook in het voorjaar en najaar comfortabel buiten te kunnen zitten.
  • Ze maken de look van je overkapping compleet. Je krijgt er als het ware een extra woonkamer bij.
Benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor een overkapping in jouw tuin of boven jouw terras? Vraag raad aan onze specialisten!