Skip to main content

Tuinfeest organiserenEen tuinfeest organiseren is in onze contreien niet evident, want je moet altijd rekening houden met die ene mogelijke spelbreker: het weer. Dé oplossing als je je tuinfeest ook bij regenweer wil laten doorgaan? Een terrasoverkapping. Tips om je tuinfeest vlekkeloos te organiseren én je terrasoverkapping volop te laten renderen!

Een terrasoverkapping biedt oneindig veel voordelen

Door je terras te overkappen, maak je het jezelf tijdens de zomermaanden extra makkelijk. Je tuinmeubelen, je barbecue, die ultramakkelijke ligzetel mét kussentjes erin? Je kunt ze gewoon onder je terrasoverkapping laten staan, waar ze vanzelf beschermd zijn tegen regen en wind. Ook gasten uitnodigen voor een barbecue, een ongedwongen drink of een heus tuinfeest is makkelijker wanneer je weet dat regenweer geen invloed zal hebben op het feestplezier. Jullie staan of zitten immers allemaal lekker droog onder de terrasoverkapping.

Tips om een feilloos tuinfeest te organiseren

De uitnodigingen zijn enkele weken geleden de deur uitgegaan en vanavond is het zover: tijd voor jouw tuinfeest! Nu komt het erop aan om je gasten zoveel mogelijk in de watten te leggen én je overdekte terras strategisch in te zetten. 

  • Voorzie zowel onder de terrasoverkapping als in de tuin een tafel en voldoende stoelen. De tafel onder de overkapping kan bij mooi weer nog altijd dienstdoen als buffettafel.
  • Verlichting is een must. Zet kaarsen in de tuin en op het tuinpad, zodat je gasten de weg naar het terras ook in het donker makkelijk vinden.
  • Maak het gezellig onder je terrasoverkapping. Slingers, gekleurde led-strips, vrolijke placemats op tafel, ...
  • Ook op een zomerse avond koelt het soms flink af naarmate de nacht dichterbij komt. Leg fleecedekentjes klaar voor je gasten.

Welke terrasoverkapping kiezen?

Vandaag zijn terrasoverkappingen in aluminium dé oplossing voor wie volop van een overdekt terras wil genieten. Aluminium is licht maar toch stevig, gaat lang mee én is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Je kunt je overkapping dus helemaal personaliseren. Zelfs uitschuifbare zijwanden zijn een optie.

Klaar om te investeren in een stijlvolle overkapping voor je terras? Vraag online een offerte aan!