Skip to main content

tuinoverkappingGenieten van je tuin, maar dan niet alleen in de zomer? Dat kan, als je kiest voor een tuinoverkapping waaronder het heerlijk toeven is – ook wanneer het regent en zélfs wanneer het hard waait. We leggen je hieronder graag uit waarom een tuinoverkapping de investering waard is.

Je tuin onderhouden = hard werken

Een tuin aanleggen en onderhouden is een aangename, maar tijdrovende bezigheid. Zeker in het hoogseizoen – het voorjaar en de zomer – is het hard werken geblazen om je gazon mooi groen en de planten gezond te houden. Jouw beloning voor al dat harde werk? Dat is uitblazen op je terras terwijl je naar die perfect onderhouden tuin kijkt (en liefst met een fris pintje in de hand). Toch? Het zou doodzonde zijn om dat kleine plezier te laten vergallen door een typisch Belgische, regenachtige zomer. De oplossing ligt dus voor de hand: een overkapping plaatsen in je tuin!

De voordelen van zo’n tuinoverkapping?

  • Je zit te allen tijde droog en beschermd tegen weer en wind.
  • Je tuinmeubelen hoeven niet telkens binnen- en buitengehaald te worden.
  • Barbecueën is eens zo leuk wanneer je niet voor de regen naar binnen moet vluchten.
  • Je creëert een gezellige plek in de tuin waar het volop genieten is.
  • Je geniet het hele jaar door, van de vroege lente tot in de late herfst.

Het design van je tuinoverkapping kies je zelf

Hoe jouw tuinoverkapping eruitziet, bepaal je helemaal zelf. Ga je voor een vrijstaande overkapping of een overkapping bevestigd aan de zijmuur van je huis? Of is je tuin groot genoeg om een dubbele tuinoverkapping te plaatsen, waaronder je een buitenkeuken of loungehoek kunt inrichten? Alles is mogelijk, vraag dat maar aan onze specialisten!

Overigens zijn onze overkappingsmaterialen zo geavanceerd, dat ze jouw tuinplekje nóg comfortabeler maken. Dankzij een zonwerende en luchtdoorlatende overkapping, bijvoorbeeld.