Skip to main content
soorten terrasoverkappingenGeen idee welke terrasoverkapping je moet kiezen voor jouw tuin of terras? Wij lichten de verschillende soorten terrasoverkappingen en de mogelijkheden op het vlak van designs en materialen graag even toe. Lees en ontdek!

Altijd op maat

Eerst en vooral: een terrasoverkapping wordt altijd op maat gemaakt. Dat bedoelen we letterlijk; op maat van de grootte van je terras of tuin, maar ook figuurlijk; op maat van jouw wensen en stijlvoorkeuren.

Welk ontwerp kies je?

  • Een vrijstaande overkapping is ideaal om een terras in het midden van de tuin te overkappen. Zo creëer je een rustplekje waar je bovendien altijd droog zit.
  • Je kunt je terrasoverkapping ook aan de gevel bevestigen, zodat ze het terras vlak naast de woning overspant.
  • Gebogen of aflopend: kies zelf of je voor een strakke of minder strakke look gaat.

Soorten dakbedekkingen

Welke dakbedekking je het beste kiest, hangt af van hoe koel je in de zomer wil zitten onder je terrasoverkapping. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Een fumé dakbedekking is doorzichtig, heeft een groene schijn en houdt de warmte van de zon tegen, maar biedt geen schaduw.
  • Een opaal witte dakbedekking is ondoorzichtig en biedt schaduw.
  • Een doorzichtige dakbedekking zorgt voor een optimale lichtinval naar ramen en deuren toe, maar heeft geen zonwerende eigenschappen.

Zoveel soorten terrasoverkappingen ...

Een gids nodig om je doorheen het uitgebreide aanbod van terrasoverkappingen te loodsen? Geen probleem: in een van de vele toonzalen van BOzARC kun je de verschillende soorten overkappingen en hun uitvoeringen komen bewonderen. Heb je nu al een vraag? Stel ze via ons contactformulier, en onze specialisten bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord!