Skip to main content

carport kopenEen carport is een slimme investering. Een carport is goedkoper dan een garage en neemt ook minder woonruimte in. Toch staat je wagen droog en beschermd tegen vorst. Maar waar moet je op letten als je een carport gaat kopen? Wij zetten alles op een rijtje.

Waarom een carport kopen?

Een carport biedt alle voordelen van een garage, maar kost minder. Je zou dus wel gek zijn om nog een garage te laten bouwen. In een carport staat je auto namelijk ook beschermd tegen regen en vrieskou. Bovendien droogt een wagen sneller in een carport omdat de wind vrij spel heeft, wat roestvorming onmogelijk maakt.

Maar een carport is ook ruimtebesparend én beter voor je energierekening. Een garage neemt veel meer plaats in en vergroot bovendien het warmteverlies van de woning telkens wanneer de poort opengaat. Een carport – die je ofwel tegen de zijgevel, ofwel los bouwt – heeft die nadelen niet.

Materiaalkeuze: aluminium of hout?

Twee materialen zijn populair voor carports: aluminium en hout. Hout heeft een rustieke uitstraling – uitstekend voor klassieke woningen – maar vergt heel wat onderhoud. Een aluminium carport zet je voor het leven. Je hoeft er eigenlijk ook niet meer naar om te kijken na de plaatsing, want aluminium heeft géén onderhoud nodig.

De dakbedekking van onze carports is gemaakt van onbreekbaar polycarbonaat in plaats van glas. Dus: een voetbal, een omgewaaide tak of zelfs een dakpan richten geen schade aan, wanneer ze onzacht in aanraking komen met je auto.

Kies je voor een carport in aluminium, dan kies je voor duurzaamheid. Bovendien zijn onze carports verkrijgbaar in verschillende standaardkleuren, waaronder zilvergrijs, bruin, antraciet en wit. Je vindt dus steeds die ene kleur die het best bij jouw gevelsteen of schrijnwerk past.

Waar zit het prijsverschil?

Een aluminium carport is duurder dan een houten exemplaar, maar het kwaliteitsverschil is dan ook navenant. Trouwens, een aluminium carport zet je voor het leven en is dus een eenmalige investering. Een houten constructie is onderhevig aan slijtage en gaat op termijn rotten – hoe goed je het hout ook beschermt.

Nog meer redenen nodig om een aluminium carport te kopen? Neem een kijkje in ons assortiment.