Skip to main content
carport plat dakCarports beschermen auto’s, caravans en campers tegen weer en wind, en worden ook vaak gebruikt als opslagplaats voor fietsen, tuinmeubelen en andere spullen die beter niet al te lang buiten blijven staan. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en formaten – zo kun je zelfs kiezen voor een carport op maat – waardoor je als koper voor heel wat keuzes staat. Kies je bijvoorbeeld voor een carport met een plat dak, een schuin dak of een gebogen koepel? In dit artikel helpen je we de beste beslissing te maken.

Een carport met gebogen dakbedekking op maat van je woning

Of je hem nu tegen je gevel plaatst of niet, een carport is altijd een verlengstuk van je woning. Om je carport perfect in het plaatje te doen passen, kies je het best eenRAL-kleur die overeenstemt met de kleur van je ramen en deuren. Het grote voordeel van een carport met een gebogen dakbedekking is het gegeven dat deze een enorm ruimtelijk effect creëert.  Je hebt niet het gevoel “een afdakje” te hebben.

Dankzij het gebruik van een gepatenteerd bolgewricht zijn we in staat om voor alle projecten maatwerk te leveren. En da’s uniek in de sector!

En wat met de dakbedekking van je carport?

Nu je de vorm en kleur van je carport gekozen hebt, is er nog een andere belangrijke knoop om door te hakken: welke dakbedekking kies je? Het staat alleszins buiten kijf dat massief polycarbonaat het stevigste en meest onderhoudsvriendelijke materiaal op de markt is voor dakbedekkingen van carports. Het geeft je ook drie interessante opties:

  • Met een dakbedekking van transparant massief polycarbonaat geniet je altijd van een optimale lichtinval en een ruimtelijk gevoel.
  • Een zonwerende dakbedekking biedt schaduw – handig als je je carport ook als terrasoverkapping wilt gebruiken.
  • Onder een fumé dakbedekking heb je evenmin last van de zon, maar blijft de lichtinval wel behouden.

Alle BOzARC overkappingen dragen eveneens het wettelijk verplichte CE-keurmerk. Dit garandeert u een uitmuntende kwaliteit.

Meer weten?

Contacteer ons gerust voor meer informatie over carports met platte daken, of vraag snel je vrijblijvende offerte aan.