Skip to main content

carport kopenWil je een carport kopen? Dan moet je een aantal keuzes maken en met verschillende factoren rekening houden. We zetten de voornaamste op een rijtje, zodat je carport perfect aan je wensen beantwoordt.  

1. Het juiste formaat

Ga je een carport installeren voor je auto, je motorhome of je caravan? Geen enkel voertuig heeft dezelfde afmetingen, dus is het zaak om zorgvuldig het juiste formaat te kiezen. Zo wordt je wagen te allen tijde optimaal beschermd tegen regen- of hagelbuien, takken of dakpannen die tijdens een windvlaag loskomen, ...    

2. Duurzaam materiaal

Een carport – zowel de profielen als de dakbedekking – wordt blootgesteld aan extreme weersomstandigheden en krijgt het dan ook hard te verduren. Maar als je een aluminium carport kiest met een dakbedekking in polycarbonaat, mag je alvast op beide oren slapen. Beide materialen staan garant voor stevigheid en een lange levensduur.  

3. Profielen in de juiste kleur

Heb je een moderne of een klassieke woning? Stem de kleur van de profielen van je carport af op de stijl van je woning. Op die manier creëer je een mooi geheel en levert de carport zelfs een meerwaarde voor de uitstraling van je huis.     

4. Vrijstaand of tegen je gevel?

Een carport in je tuin of een die tegen je gevel wordt geplaatst? Beide opties zijn mogelijk. Je hebt trouwens ook de keuze tussen een enkele carport (voor een wagen) en een dubbele (voor twee wagens).

5. Het juiste type dakbedekking

Als je een carport installeert, kun je kiezen uit drie types dakbedekking:

  • Een transparante dakbedekking zorgt voor open en ruimtelijke sfeer.
  • Een witte, zonwerende dakbedekking biedt extra bescherming tegen de zon.
  • Een fumé dakbedekking laat licht door, maar houdt zonnestralen tegen.

Wil je een carport kopen? Neem dan contact met ons op of vraag online een gratis offerte aan. Onze experts staan je met plezier te woord!