Skip to main content
Een aluminium terrasoverkapping past perfect bij een klassieke woning.Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in allerlei materialen. Het is zaak om een materiaal te kiezen dat bij de stijl van je woning past en aan je persoonlijke wensen beantwoordt. In tegenstelling tot wat dikwijls wordt gedacht, gaan een klassieke stijl en aluminium perfect samen. In dit artikel kom je er alles over te weten!   

De voordelen van een aluminium terrasoverkapping

Aluminium komt dikwijls terug in woningbouw. Zowel binnen als buiten wordt het veel gebruikt, ook in klassieke woningen. Het is dan ook een materiaal waar je vele kanten mee uit kunt. Bovendien is het heel onderhoudsvriendelijk en hoef je niet om de haverklap je poetsmateriaal boven te halen om bijvoorbeeld ramen en deuren proper te maken. Hetzelfde geldt voor een aluminium terrasoverkapping.

Een etentje in de late herfst of een winterbarbecue? Dankzij een terrasoverkapping kun je altijd van je terras genieten en hoef je je geen zorgen te maken over slecht weer. Je wordt namelijk beschermd tegen weer en wind!  

Tijdloze klasse en duurzame kwaliteit

Aluminium is synoniem met elegantie en stijl. Bovendien is het een veelzijdig materiaal dat bij iedere woonstijl past: van klassiek over landelijk tot modern en design. Aluminium terrasoverkappingen zijn in heel wat RAL-kleuren verkrijgbaar, zodat je ze kunt laten aansluiten bij de kleur van je buitenschrijnwerk.
Aluminium heeft niet alleen tijdloze klasse in huis. Het staat ook garant voor duurzaamheid en degelijkheid. Resultaat? Een terrasoverkapping die een lust is voor het oog en je jarenlang plezier bezorgt.

Waarom geen houten terrasoverkapping?

Twijfel je nog tussen hout of aluminium? Dat is helemaal niet nodig, want aluminium steekt hout glansrijk de loef af. Hout is een natuurlijk materiaal dat ‘leeft’ en kan rotten. Bovendien ben je op geregelde tijdstippen dagenlang bezig om het hout op de juiste manier te behandelen. 


Wil je meer weten over aluminium terrasoverkappingen? Neem dat contact met ons op voor advies op maat en vraag een gratis offerte aan. Neem zeker ook een kijkje op onze referentiepagina en ontdek wat onze klanten over ons te zeggen hebben.