overdekte fietsenstalling Een overdekte fietsenstalling biedt niets dan voordelen. Fietsen zijn onder de overkapping te allen tijde beschermd tegen regen en wind, en dat stemt de eigenaars van die fietsen dan weer tevreden. En of die fietsers nu je klanten, werknemers of collega’s zijn: een efficiënt ingerichte fietsenstalling is voor iedereen een meerwaarde. Tips om er het beste uit te halen!

Bewuste fietsers verdienen een overdekte fietsenstalling

Mensen die zich met de fiets naar het werk, het treinstation of de winkel verplaatsen, doen dat doorgaans bewust. Omdat ze willen bijdragen aan een duurzame wereld, of omdat ze simpelweg niet met hun auto in de file willen staan. En net zoals automobilisten hun wagen liever in een overdekte parkeergarage achterlaten, stallen fietsers hun vervoermiddel eveneens het liefst op een droge en veilige plek. Een overdekte fietsenstalling dus. En die moet aan enkele criteria voldoen wat de inrichting betreft.

1. Groot genoeg

De ideale overdekte fietsenstalling is groot genoeg. Ze schiet haar doel voorbij wanneer er dagelijks werknemers of klanten hun fiets buiten de stalling moeten achterlaten wegens plaatsgebrek. Voorzie dus voldoende ruimte voor een fietsenstalling én voor een eventuele uitbreiding ervan.

2. Overdekt én verlicht

In de herfst- en wintermaanden is het ’s ochtends en ’s avonds donker. Voorzie dus voldoende verlichting in en rond de overdekte fietsenstalling. En vergeet niet om het pad ernaartoe eveneens goed te verlichten.

3. Bewegingsruimte in de overdekte fietsenstalling

Niets zo ergerlijk als fietsen die té dicht op elkaar gepakt staan, zodat je de jouwe er tussenuit moet wringen. Een gouden tip voor wie een overdekte fietsenstalling laat plaatsen: zorg voor voldoende ruimte tussen de fietsen. Zo voorkom je schade aan de fietsen (en ruziënde fietseigenaars).

Welk materiaal voor je overdekte fietsenstalling?

Net zoals een carport moet een fietsenstalling tegen een stootje kunnen. Meer dan één stootje, als het even kan. Regen, wind, sneeuw en hagel kunnen lelijk huishouden en zo flink wat schade aanrichten. Kies daarom voor een dakbedekking in massief polycarbonaat, een kunststof met als belangrijkste eigenschap dat ze onbreekbaar is – en dat mag je letterlijk nemen: geen dakpan die erdoorheen valt.

Meer weten over de mogelijkheden met fietsenstallingen voor jouw winkel of bedrijf? Neem contact op met onze specialisten!

Showrooms

Provincie Limburg
BOzARC Hasselt

Provincie Noord Holland
Danenberg Shop BV

Provincie Noord Brabant
BOzARC Aartselaar & BOzARC Hasselt

Provincie Zeeland
BOzARC Aartselaar & BOzARC Hasselt

Offerte aanvraag

  • Gratis (en vrijblijvende) offerte aanvraag
  • Persoonlijk advies op maat
  • 10 jaar garantie

BOzARC© 2000 - 2022 | Carports en terrasoverkappingen | Boomsesteenweg 41 bus 2 - 2630 Aartselaar - België | BTW BE 0844 026 494 |
Algemene voorwaardenPrivacybeleid | Cookies | Cookievoorkeur | Sitemap
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.